Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Veng afdelingen

Veng afdelingenVeng afdelingen 

Er en helt ny afdeling på Jeksendalskolen, Veng afdelingen har til huse i Borgenes Hus i Veng. Vi overtog Veng skolens klublokaler i midten af januar og startede en lille mini skole op med de yngste elever d. 1.2.2019

På skolen går der i dag 17 elever, eleverne er 0.  til og med 3. klasse. 

Tankerne bag Veng afdelingen.

Når vi har besluttet os for at det skal være de yngste elever der skal placeres et andet sted, skyldes det vores erfaringer med denne gruppe.

De har et stort behov for ro, grundet det store pres de ofte har været udsat for inden de er kommet til Jeksendalskolen.

Brug for tid og ro til at blive læringsparate.

Brug for at alle indtryk barberes ned til et minimum.

Vi tror ovenstående er af betydning for at de kan komme tilbage og begå sig i det almene skolemiljø på sigt.

Jeksendalskolen erfaringer

Vores erfaringer med de yngste elever er

At simpel skoletræning og socialisering er det vigtigste i de yngste klasser.

Struktur, forudsigelighed og tilgangen til eleverne skal være den samme uanset hvem der har med eleverne at gøre.

Pædagogikken skal være bundet op på de principper vi med stor succes benytter på Jeksendalskolen's elever.

Tankerne bag projektet er, at eleverne inden afslutningen af tredje klasse skal revurderes ift. om de skal forsætte på Jeksendalskolen, eller om de skal tilbydes et tilbud på en almen skole, hvor man er klædt på til at varetage deres behov, sammen med skolens andre elever.

De skal tilbydes en klasse hvor der tages udgangspunkt i netop deres udfordringer og hvor man tilrettelægger dagen med henblik på deres handicap.

Skolen skal selvfølgelig klædes rigtig godt på til opgaven. Skolen skal indgå i et tæt samarbejde med Jeksendalskolen og PPR

De elever vi efter tredje klasse vurdere kan gå på den almene skole efter tredje skoleår, skal selvfølgelig kunne klare udfordringen. Tanken er at de får et ekstra skoleår og derfor i den almene klasse tager tredje klasse om.

Der skal være to lærere på klassen og der skal arbejdes ud fra principperne om struktur, forudsigelighed og genkendelighed, som også bruges i undervisningen af eleverne med autismespektrum forstyrrelse og ADHD på Jeksendalskolen.  

For at succesen skal lykkes er det væsentligt at der oprettes en tæt kontakt mellem Jeksendalskolen og den almene skoles medarbejdere gennem hele forløbet, men i særdeleshed i elevernes tredje skoleår, hvor der skal opbygges relationer elever imellem. 

Det kan være man på ugentlig basis kan deltage i skolefaglige fælles aktiviteter, holde frikvarterer sammen osv.